Літо-літо, літечко,
Подаруй нам, квіточко,
Сонечко яснеє,
Небо дощем ряснеє.
Гей-гай, небокрай,
Повний кухоль наливай
Любові.
Осінь-осінь, матінко,
Де твій грім, твій батенько?
Та врожаю купка,
Багряна кущам шубка?
Гей-гай, не давай
Злому та поганому
Радіти.
Зимо, наша грізная,
Уночі зловісная,
Ранком білосніжная
Блиском пухким вкритая.
Гей-гай, вій-навівай
Вільним птахом в небо
Полечу.
Весно, діва красная,
Зелен-трава ясная!
Ой, свіжа пахучая,
Птахів співом гучная.
Гей-гай, де мій край
Мрію снів дитячих
Віднайду.
|
Молодчина!