Невялікая хата стаіць пры дарозе,
Зазірну ў яе вокны праз галінкі бярозы,
А ў вокнах убачу дзяцiнства сваё,
На душы мне зрабілася адразу цяпло.
Нiбы казку, таемную дзвер адчыняю,
Уваходжу - дзяўчынка мяне сустракае,
Пытае: "Навошта з дзяцінства сышла,
І добрага што я дарослай знайшла?".
А што адказаць я дзяўчынцы магу?
Пабачылася з ёй, ды далей пайду.
Да хата такая ў кожнага ёсць,
Дзе нас сустракае з мінулага госць.
Засталася та хата на скрыжаваннi дарог,
Каб агеньчык акон ты ў сэрцы збярог,
А госцю з мінулага было, што сказаць,
Толькi шчасце сваё я стамiлася шукаць. |
Послесловие:
Из прошлого гость
Дом небольшой стоит у дороги,
Скрыт берёзой от окон до порога.
Через ветви в окнах вижу детство своё,
И на душе стало сразу тепло.
Словно сказка, тайную дверь открываю,
Вхожу и девчонка на пороге встречает,
Спросила: "Зачем я из детства ушла
И что хорошего взрослой нашла?".
А что я ответить девчонке могу?
Свиделась с ней и лишь дальше пойду.
У каждого дом такой, как погост,
Где нас встречает из прошлого гость.
Он остался один на перекрёстке дорог,
Чтоб огонь тех окошек ты в сердце берёг,
А гостю из прошлого, было что сказать,
Только как я устала своё счастье искать.