За Дніпром сховалася стежина,
Зеленіє рясно очерет.
І дрімає в сутінках вечірніх
Біля берега тихесенько намет.
Місяць у садку шукає рибу,
Зорі посміхаються: - Клює!
Та не риба, а старий рибалка
Носом у човні поклони б,є.
Рута-м,ята заспівала колискову,
Пташка на кущі калини спить...
Навіть, жаба схаменулася і мліє,
Про коханого зітхає кожну мить.
Щука б,ється під містком - час спочивати.
Одуд, мов під ніс, собі бубнить:
- Годі вам базікати, лягайте,
Сонечко втомилося і спить.
Позіхає верба над водою,
Ніч-красуня спогади несе...
Це моя маленька Батьківщина -
Я її люблю понад усе!
2010р |