ÎȚI DĂRUIESC O POEZIE... - Nicolae Șapcă
În noaptea cea cazut peste câmpie
Țesută-n fibre brune de zefir,
Eu ți-am adus în dar o poezie,
Iubito, cu parfum de trandafir.
Să ți-o citesc ori să ți-o las sub pernă,
Ca s-o visezi în somnu-ți liniștit?
Cândva, timid, am scris-o pe o ciornă —
De-o viață o transcriu înnebunit...
N-am mirosit vitrini la magazie,
Nu ți-am adus aranjament florar,
Îți dăruiesc aroma poeziei
Ce nu poți s-o aduni într-un chenar.
Ea-i infinită ca o galaxie,
N-o vezi, ci doar o simți în amintiri,
Azi ți-am adus în dar o poezie,
Iubito, cu parfum de trandafiri...
| Помогли сайту Реклама Праздники |