Навіть бабка Параска, що насінням торгує,
Знає відтепер стільки зараз долар коштує.
Тільки ціну товара на ринці попитаєш.
Чую звідусіль долар все зростає і зростає.
І виріс він, як Атлант ростом доріс до неба,
І живе він, як Бог на Олімпі серед богів.
Ми ж стаємо дедалі все більш і більш убогі.
Над простими смертними долар смється з неба,
Не знаєте ви - люди, як жити зараз треба.
Я ж у відповідь йому: "Не моліться цим богам,
З - за кордону не ждіть ніколи порятунку.
Згадайте все у нас було вищого гатунку,
Працювати, не лінитись зараз самим треба,
Може тоді і боги спустяться до нас з неба." |